Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

Česká Lípa má virtuální prohlídku

Archiv

„Poté již probíhal výběr jednotlivých míst prohlídky tak, aby zvolená prezentace představila Českou Lípu v mnoha podobách a aby pořadí vybraných atraktivit nabídlo návštěvníkům i zajímavou procházku městem,“ komentuje vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu Mgr. Bronislava Tvrzníková. Do budoucna bychom chtěli virtuální prohlídku rozšířit i o další místa. V souvislosti s tímto záměrem pak zvažujeme možnost navázat spolupráci se soukromým sektorem, nabídnout mu aktivní zapojení se do této prohlídky. V neposlední řadě je pak v plánu rozšířit prezentaci i o zajímavá místa v okolí našeho města, a přispět tak k prohloubení spolupráce v oblasti rozvoje cestovního ruchu s obcemi, které jsou součástí Českolipska.


Virtuální prezentace je vytvořena firmou Alfred Josiek-360Panorama Liberec. Všichni zájemci ji naleznou na webových stránkách města Česká Lípa www.mucl.cz, hlavní sekce Virtuální prohlídka města. Zájemci o virtuální prohlídku si zde mohou v panoramatických fotografiích prohlédnout kromě českolipského náměstí a radnice také místní knihovnu, zahrady kláštera, místní kulturní a sportovní zázemí a rovněž kostely v České Lípě a další zajímavá místa města.


„Hlavním cílem virtuální prohlídky je přispět i touto moderní formou, jakou právě virtuální prohlídka bezesporu je, k propagaci našeho města,“ dokončuje na závěr starosta města Česká Lípa Hana Moudrá.