Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

Česká Lípa opětovně soutěží o nejlepší webové stránky

Archiv

V soutěži se hodnotí jak samotné webové stránky měst a obcí, tak jednotlivé elektronické služby a v letošním roce jsou opět vyhlášeny některé zvláštní kategorie.


Webové stránky města Česká Lípa poskytují informace pro všechny zájemce na adrese www.mucl.cz. Kromě pravidelných informací jak z města samotného, tak také z městského úřadu, je pro letošní rok hlavní novinkou rozšíření těchto stránek o novou turistickou prezentaci. Město Česká Lípa realizovalo v letošním roce dva webové projekty zaměřené na místní a zahraniční turisty. Jedním z projektů je vytvoření Virtuální prezentace města. Zájemci o tuto prohlídku si na stránkách města mohou v panoramatických fotografiích prohlédnout kromě českolipského náměstí, radnice také místní knihovnu, zahrady kláštera, místní kulturní a sportovní zázemí a rovněž kostely v České Lípě a další zajímavá místa.


„Hlavním cílem této virtuální prohlídky je přispět i touto moderní formou, jakou právě virtuální prohlídka bezesporu je, k propagaci našeho města,“ podotýká starostka města Česká Lípa Hana Moudrá.


Druhý projekt nese název Kviz "Známe ji?" Od prvního týdne letošního roku si každý den mohou návštěvníci webových stránek města Česká Lípa prohlédnout fotografii v podobě např. zajímavého neprávem opomíjeného architektonického detailu. O svém správném či naopak nesprávném typu se účastníci kvizu vždy s pomocí náhledu fotografie dozvědí následující den a zároveň jim je nabídnuta otázka nová. Smyslem uvedením kvízu „Známe ji?“ je prostřednictvím webové prezentace města vyzvat obyvatele města i jeho návštěvníky, aby si pozorně všímali půvabných detailů kolem nás. Za zmínku stojí jistě i projekt realizace webové kamery, která snímá hlavní českolipské náměstí.


V kategorii elektronických služeb prezentuje město Česká Lípa v letošním roce službu pro občany v podobě objednávání se na úřad pomocí webové aplikace nebo zasláním SMS. Služba WebCall zde umožňuje se elektronicky objednat k vyřízení záležitostí dopravně správních agend, občanských průkazů a cestovních dokladů. Zároveň je k tomuto spuštěna ještě další služba, a to možnost podívat se prostřednictvím webu, kolik lidí čeká ve frontě na jednotlivé činnosti,  je v provozu v úřední hodiny.


„Dnešní doba je dobou neustálého rozvoje informačních technologií, proto se domnívám, že takovéto soutěže podněcují ke zdokonalování těchto technologií také ve veřejné správě,“ říká na adresu soutěže starostka města Česká Lípa Hana Moudrá.


„Prostřednictvím webových projektů si klademe za cíl neustále se co nejvíce přibližovat místní veřejnosti a přispívat tak k zajištění plynulé komunikace. Na straně druhé se poté zaměřujeme také na turisty, na ty, kteří naše město pravidelně navštěvují nebo na ty, kteří se k nám teprve chystají. Pomocí webových projektů jim chceme Českou Lípu co nejlépe představit,“ dokončuje starostka Hana Moudrá.


Hlas pro Českou Lípu lze udělit na http://mesta.obce.cz/vyhledat.asp?id_org=2138.


Uzávěrka příjmu hlasů pro krajské ceny veřejnosti je stanovena na 22. února 2007. Veškeré informace o soutěži jsou poté zveřejněny na adrese http://zlatyerb.obce.cz/.