Dnes je 19. 09. 2024
svátek má Zita

Česká Lípa rozsvítí svůj vánoční stromek

Archiv

Ve městě Česká Lípa v současné době vrcholí přípravy na každoroční rozsvícení vánočního stromečku. Jeho slavnostní nasvícení proběhne již příští týden, 30. listopadu 2007, na náměstí T.G. Masaryka v  České Lípě.


„Všechny Českolipany si dovolím co nejsrdečněji pozvat na slavnostní rozsvícení vánočního stromu, kterým v České Lípě zahajujeme období Adventu. Na hlavním českolipském náměstí T. G. Masaryka je pro Vás na poslední listopadový pátek připraven opravdu bohatý program,“ zve na akci starostka města Hana Moudrá. Od 16.30 zde budou probíhat dvě divadelní přestavení pro děti s vánoční tematikou nazvané „Vánoční hvězda“. Tento humorně a jednoduše laděný příběh vypráví o zrození Ježíška a zhostí se ho  herci Mosteckého divadla Rozmanitosti. Druhou součástí programu bude pásmo písniček, říkanek a koled nazvané „Povídání o Vánocích“. „Vánoční stromeček pak bude rozsvícen přesně v 19.00 hodin a následně nás svým hudebním vystoupením poctí žáci z místní Základní umělecké školy,“ podotýká dále starostka Hana Moudrá. „Na náměstí se návštěvníci mohou těšit na dřevěné stánky, kde si budete moci nejen zakoupit, ale i vyrobit vánoční ozdoby a dekorace z přírodních materiálů podle dobových předloh, stylové stánky s ukázkou vánočních zvyků  a věšteb a krčmu nabízející návštěvníkům tradiční vánoční punč, svařené víno, čaj, grog  a další občerstvení.“ Pozornosti jistě neujde ani Betlém se 14 malovanými postavami v životní velikosti.


„Věřím, že jsem všechny touto pozvánkou dostatečně naladila a že společně rozsvítíme vánoční stromeček všech Českolipanů,“ říká na závěr starostka Hana Moudrá.