Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

Do nové školky nastoupí pětadvacet dětí

Archiv

„Počítáme s tím, že do nového oddělení nastoupí po prázdninách pětadvacet dětí ve věku od tří do pěti let. Mají se na co těšit, školka je opravdu krásná, prostorná a hodně prosvětlená už jen proto, že hernu a nocléhárnu odděluje prosklená stěna,“ prozrazuje Iva Posseltová, ředitelka MŠ Klíček. Nábytek – od židliček, přes stolky,  skříňky, lehátka až po šatnové boxy - je vyrobený přírodního materiálu a oživený pestrými barvami. „Barevně budou laděné stěny i koberec, děti se mohou těšit také na nové hračky,“ podotýká ředitelka a zmiňuje ještě přípravnu jídla, která bude vybavená novou kuchyňskou linkou, lednicí a myčkou na nádobí. Sečteno, podtrženo – školka v Arnultovicích bude jako jediná v Novém Boru odpovídat ve všech směrech současným normám.
Iva Posseltová je přesvědčená,  že stavební firma Gedos, která se o prázdninách ujala stavebních úprav objektu, odevzdá dílo v řádném termínu. Téhož mínění  je  novoborský starosta Jindřich Mareš. „Pravidelné kontrolní dny ukazují, že práce běží bez zádrhelů,  dokonce se dělá  o víkendu. Hrubé stavební práce jsou hotové, okna repasovaná, řemeslníci dokončují sociálky, dělají podlah, příští týden by měli nastoupit elektrikáři,“ vypočítává. „Stavba je ostře sledovaná, určitě bude dokončena včas,“ ubezpečuje Jindřich Mareš rodiče, kteří ještě před prázdninami nevěděli, jestli jejich děti do školky nastoupí, poněvadž město trpělo kritickým nedostatkem míst v předškolních zařízeních.
Proto zastupitelé v letos v květnu  schválili, aby pro potřeby MŠ byla stavebně upravena přízemní budova typu Chanos ZŠ v Arnultovicích, v níž je umístěna tělocvična.  „Stavební úpravy objektu pro potřeby MŠ vyjdou na necelé 2 miliony korun a město je bude hradit z vlastního rozpočtu obdobně jako dalších 816 tisíc korun, které pro změnu vložíme do plánované rekonstrukce sousední budovy, v níž jsou školní kuchyň, jídelna a družina,“ doplňuje ing. Lukáš Hrádek, vedoucí odboru rozvoje města. Peníze padnou na chybějící rozvody teplé vody, rekonstrukci stávajících rozvodů vody studené,  rekonstrukci rozvodů vnitřní kanalizace a nové zařizovací předměty (WC, umyvadla atd.). V průběhu stavby byla  investiční akce ještě rozšířena o nové obklady stěn a dlažby. Také v této budově by měly být stavební práce dokončené v průběhu letních prázdnin.