Jezdí bez řidičských oprávnění

Archiv
Verze pro tisk |

Od 1. července 2006 do 15. srpna tak registruje Okresní ředitelství policie v České Lípě celkem 70 případů, kdy řídila vozidlo osoba bez řidičského oprávnění.


Od 1. července je však takový skutek nově kvalifikován jako trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Za ten pak pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest nebo zákaz činnosti.


Z celkového počtu 70 případů bylo pro podezření ze spáchání trestného činu prošetřováno 47 osob. Znamená to, že někteří šoféři byli bez řidičského oprávnění za volantem přistiženi vícekrát. Jistý 19letý mladík z Tachova u Doks byl dokonce za uplynulých 46 dnů přistižen již pětkrát. Vraťme se však ke středě 15. srpna.  Policisté kontrolovali na Zákupsku teprve 17letého mladíka, který řídil vozidlo značky Škoda 105. Je naprosto evidentní, že ve svých 17 letech ani řidičský průkaz mít nemohl. Svým jednáním se však dopustil trestného činu. Další 19letý mladík byl  přistižen bez řidičského oprávnění v Novém boru, 18letý v České Lípě, 21letý v Zákupech a 29letý muž ve Stráži pod Ralskem.

Nahoru