Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

Kulturní granty v České Lípě na rok 2007

Archiv

Zejména došlo k rozdělení grantového programu na dvě základní kategorie, granty na činnost, které by vzhledem k celoroční práci a následné reprezentaci našeho města měly být v grantovém programu preferovány, a granty na realizaci kulturních akcí: - subjektům, které provozují činnost v oblasti kultury celoročně, bude poskytován příspěvek na náklady související s činností (např. nájemné, materiál, technické výdaje, cestovné apod.), ve kterých budou současně zahrnuty i náklady spojené s realizací akcí. Upřednostněny by měly být aktivity žadatelů, vykazujících ve své základně děti a mládež do 18 let.


Veškeré údaje o výdajích a příjmech z činnosti, ze kterých bude poskytovatel grantu při stanovení výše příspěvku vycházet, budou součástí žádosti. Žadatelem v tomto případě mohou být pouze subjekt či osoba trvale evidované na území města Česká Lípa.


Granty na realizaci akcí mohou být poskytnuty i žadatelům, kteří nejsou trvale evidováni na území města Česká Lípa, avšak musí splnit další dvě základní podmínky - akce se budou konat v našem městě a účastníci musí být v rozsahu nad rámec Libereckého kraje.


Termíny pro podání žádostí v první kategorii byly navrženy do 28. února, v druhé kategorii je navrhováno podávání žádostí celoročně, maximálně však do 31.10.2007 tak, aby žádosti mohly být projednány komisí a schváleny zastupitelstvem během listopadu a žadatel stihl vyúčtovat příspěvek v požadovaném termínu.