Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

Kvíz na webových stránkách města

Archiv

Od dnešního dne si tak každý následující pracovní den budou moci návštěvníci našich webových stránek prohlédnout např. zajímavý, neprávem opomíjený architektonický detail, artefakt, nevšední městské zákoutí, tedy mnoho z toho, co v celku dokládá vysokou architektonickou hodnotu prostředí, v němž se každodenně pohybujeme. Výběr detailů neaspiruje na podrobné mapování města podle ulic, uměleckých slohů či věcných témat, ale chce být pouze pootevřením dveří do prostoru, který stojí za to poznat blíže.


„Smyslem uvedením kvízu „Známe ji?“ je prostřednictvím webové prezentace města vyzvat obyvatele našeho města i jeho návštěvníky, aby zvolnili chůzi a pozorně si všímali půvabných detailů kolem nás, které svědčí o schopnosti jejich tvůrců skloubit řemeslný fortel s kvalitou, účelností a originalitou,“ vysvětluje vedoucí odboru školství, kultury, sportu a cestovního ruchu Mgr. Bronislava Tvrzníková. „Je smutné, když věci ryze originální jsou v dnešní globalizované době hromadně nahrazovány průmyslovými unifikovanými produkty zcela stírajícími krajová či místní specifika,“ doplňuje Mgr. Tvrzníková. 


Proto, aby nás jednou zcela neovládl pocit, že vlastně není nic zvláštního na tom, že dnes je klika jako klika a plot jako plot, nabízí tak město Česká Lípa celoroční pouť za jeho malými skrytými poklady. „Ceny pro úspěšné respondenty sice připraveny nejsou, ale věříme, že dostatečnou odměnou bude třeba dobrý tip na nedělní procházku s dětmi či na zajímavý námět pro fotografy amatéry. Pro nás pak bude velikou odměnou, když alespoň trochu přispějeme k záchraně toho krásného, co se v našem městě dosud podařilo zachovat,“ dodává na závěr starostka města Česká Lípa Hana Moudrá.