Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

Magickým svatebním datům neuniká ani Česká Lípa

Archiv

„Očekáváme svatební mánii,“ říká vedoucí oddělení matriky Iva Horáková, která uvádí, že již od začátku roku snoubenecké páry při výběru svatebního dne pátrají právě po datu 7.7.2007, které je pro mnohé magické. Pracovnice matriky dále potvrdily, že vždy, když se v kalendáři objeví datum, které se skládá z číslic obecně považovaných za šťastné, nebo se zajímavým způsobem opakující, pak čeká oddávající maratón. „Zřejmě největší zájem jsme zaznamenali o datum 9. 9. 1999,“ vzpomíná Iva Horáková.


Zájemci o svatební termín 7.7.2007 mohou navštívit matriční oddělení Městského úřadu v České Lípě od středy 14.03.2007 od 8.00 hodin, kdy bude zahájena rezervace svatebních termínů na 2. pololetí letošního roku.


„Všem snoubencům, kteří si tento den zvolili za svůj den svatební, přeji, aby se jim splnila všechna přání, a doufám že jim ony magické tři sedmičky přinesou do společného života mnoho štěstí,“ uvádí na závěr starostka města Česká Lípa Hana Moudrá a dodává, že také Česká Lípa se bude snažit všem snoubencům, kteří se touží vzít právě v tento den, vyjít maximálně vstříc.


V České Lípě se svatební obřady odehrávají v obřadní síni místní radnice, dále v ambitu Vlastivědného muzea a galerie a rovněž v historickém sklepení vodního hradu Lipý. Výjimkou dnes již také nejsou svatby konané venku, o které je zájem především v letních měsících.