Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

MIC v České Lípě se připravilo na sezonu

Archiv

Ze široké nabídky neplacených i placených materiálů se pracovnice informačního centra snaží uspokojit i ty nejnáročnější klienty.


„Každým rokem se snažíme propagační materiály pro místní obyvatele, regionální i zahraniční turisty co nejvíce rozšířit. Také pro letošní sezonu jsme připravili zase něco nového. Věřím, že také tyto propagační materiály budou do našeho města lákat stále nové turisty,“ zve do České Lípy starostka města Hana Moudrá.


Pro ty, kteří mají rádi potoky, prameny, říčky , studánky a ostatní vody jsou k dispozici brožurky „Vody Českolipska“.


Milovníkům výšek přijde vhod brožurka „ Českolipsko - rozhledy“. Kdo se zajímá o církevní památky, uvítá mapu „Poutní cesta Českolipskem“. Milovníci přírody ocení brožurku „Peklo“ a mapu „Turistický region Českolipsko“.


V neposlední řadě je v informačním centru i nabídka pro cyklisty, pro které je připravena brožurka“ Turistický průvodce s cykloturistickou mapou“. Z placených materiálů si mohou návštěvníci zakoupit publikaci „Dubá a okolí na starých pohlednicích“, „Zahrádky v dobách minulých“, „Doksy a Máchův kraj“, „Česká Lípa Krok za krokem“, image prospekt „ Česká Lípa - Zralé město s mladou tváří“, kazetu DVD „Česká Lípa“, soubor kreseb od Jaroslava Panáčka „Českolipské obrázky“ a mnoho dalších brožur a publikací.


Kromě zmiňovaného výčtu propagačních materiálů a publikací je možnost z dalšího výběru několika druhů pohlednic České Lípy a okolí, dále jsou připraveny turistické známky, atributy Tolštejnského panství, slevové turistické karty , znak a odznak České Lípy a velký výběr turistických map. „Věříme, že si každý vybere dle svého zájmu a z toho, co je mu nejbližší,“ uzavírá na závěr pracovnice Městského informačního centra Marcela Sládková.


Na Vaši návštěvu se těší v prostorách budovy č.p. 2 na náměstí T.G.Masaryka v České Lípě každý pracovní den, a to od 9 do 17 hodin a v sobotu od 9 do 12 hodin.