Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

Místní poplatek za komunální odpad v roce 2007

Archiv

Sazba poplatku na rok 2007 činí opět jako v loňském roce 492,00 Kč (pololetí – 246,00 Kč). Splatnost poplatku na I. pololetí je nejpozději do 26.3.2007.


V současné době by již občané města Česká Lípa měli mít složenky na úhradu místního poplatku za komunální odpad na I. pololetí 2007.


„Dle článku 6, bod 3 Obecně závazné vyhlášky č. č. 6/2006 je poplatník povinen správci poplatku pro každý rok prokazovat, že důvod osvobození trvá. Proto dostávají složenky i poplatníci, kteří byli v roce 2006 osvobozeni od placení poplatku například z důvodu dlouhodobého pobytu v cizině,“ uvádí vedoucí oddělení daní a poplatků Ing. Libuše Kubešová. „Volají nám také spoluobčané, kteří uhradili poplatek před obdržením složenky. Generace, tisk složenek a jejich doručení trvalo několik dní. Na alonži složenky je proto uvedena věta, aby tito poplatníci považovali složenky za bezpředmětné,“ doplňuje Ing. Kubešová.


Dále na alonži není uveden přeplatek z roku 2006. Na složence je však částka k úhradě ponížená o tento přeplatek. Pokud občané chtějí poplatek za komunální odpad hradit v hotovosti na pokladně MěÚ Česká Lípa, je nutné, aby pokladní byla předložena zaslaná složenka, kde je uveden variabilní symbol pro platbu za jednotlivé poplatníky. Urychlí se tím odbavení u pokladny. Rodné číslo není vždy správným variabilním symbolem. Mohou jej používat občané, kteří platí poplatek pouze za sebe. Pokud je více lidí ve sloučené domácnosti, platí variabilní symbol uvedený na složence. V případě, že dochází k jakékoliv změně v evidenci poplatníků, musí se tyto změny ohlásit správci poplatku – Oddělení místních daní a poplatků, a to ještě před úhradou tohoto poplatku. Dle dotčené vyhlášky má poplatník povinnost ohlásit správci poplatku do 15 dnů jakékoliv změny v ohlášených skutečnostech.