Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Na hliníkovém oři divokým západem - na kole národními parky jihozápadu USA

Archiv

Vyprávění a  promítání fotografií z 6000 km dlouhé cesty přírodou jihozápadního koutu USA si můžete užít v čítárně městské knihovny na nám. T.G.Masaryka.


Tříměsíční putování, během něhož urazili 6000 km dlouhou cestu nádhernou přírodou jihozápadního koutu USA, zahájili Lucie a Michal přesně 400 dnů od ukončení jejich cyklocesty kolem světa, kterou již v knihovně prezentovali vloni. Celou trasu opět absolvovali na horských kolech, sami, natěžko, bez doprovodných vozidel.


Kromě 9 národních parků (Yosemite, Údolí smrti, Zion, Bryce Canyon, Capitol Reef, Arches, Rocky Mountains, Mesa Verde, Velký kaňon) přejížděli pohoří Sierra Nevada a Skalisté hory, projížděli pouště, vyprahlé oblasti, překonávali velké americké vzdálenosti mezi „kohoutky“ s vodou. Zdolali nejvýše položené sedlo v Severní Americe a vyjeli i nejvyšší asfaltovou silnici v Severní Americe (obé nad 4000 m n.m.), v 60°C žáru sjeli na nejnižší bod západní polokoule (-86 m pod úrovní moře) – do Údolí smrti – a opět z něho ve zdraví vyjeli... Zkrátka opět zažili spoustu veselých i smutných příhod, přivezli hudbu a nafotili tisíce obrázků. O této expedici napsali knihu „Na hliníkovém oři Divokým západem“, která je při besedách k zakoupení, stejně jako knihy o tříleté cestě kolem světa.


Více info na www.luciemichal.cz.