Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Petr Kotvald udělá v Lípě Valentýna

Archiv

Petra Kotvalda  znáte všichni a názor na něj máte beztak zcela ujasněný.
Na straně jedné si jej lidé pamatují z dua s Hložkem a na straně druhé jako toho, kdo přišel na svou dobu s pokrokovým pražským housem. Příznivci zpěváka Petra Kotvalda se tak konečně dočkají jeho koncertu v České Lípě. Kdy? Už 14. února v Kulturním domě Crystal.
Koncert to nebude klasicky popový,  jeho výjimečnost tvoří složení účinkujících. S hlavním protagonistou totiž bude hrát orchestr a repertoár bude složený převážně ze šansonů, s čímž právě Petr Kotvald vstupuje na jeviště v nezvyklém, ale velmi zajímavém stylu. 
Petr Kotvald, jeden z nejpopulárnějších zpěváků 80. let. Dvorními tvůrci jeho písniček jsou od začátku sólové dráhy Jindřich Parma a textař Pavel Cmíral. Hity z tehdejší doby, např. Je v tahu, Gejzír, Satelit, Kdekdo je dál, Přísně soukromá sci-fi či Milujem se čím dál víc, zcela ovládaly čelní příčky žebříčků hitparád, v letech 1988 a 1989 mu přinesly dokonce oficiální titul Discoslavík a to už hodně znamenalo.
Poslední zmiňovaná skladba je dodnes považována za nepsanou hymnu zamilovaných, hitparádě Českého rozhlasu vévodila celý jeden rok, dokud nebyla rádiem stažena. Druhá polovina 80. let přinesla Petru Kotvaldovi coby sólovému zpěvákovi rovněž dva bronzové slavíky (1988 a 1989). V 90. letech se i na něm odrazila porevoluční móda posluchačů preferovat hudbu „z venku“.
Přesto Petr nekončí na hudebním smetišti jako řada jiných muzikantů a zpěváků, ale naopak se dokázal opět dostat do popředí hudebního světa. Navíc si získal hodně fanoušků, kteří stále navštěvují jeho koncerty.