Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

Ples města Česká Lípa opětovně pomáhá

Archiv

„V loňském roce putoval finanční dar z prodeje vstupenek na městský ples na charitativní účely,“ říká starostka města Česká Lípa Hana Moudrá.


V loňském roce se jednalo o Diakonii Dubá.


„V roce letošním bude část příjmů z prodeje vstupenek opětovně využita na podstatnou činnost, tentokráte bude finanční dar poskytnut centru pro drogově závislé, občanskému sdružení Pasant K-centrum, které v našem městě působí,“ doplňuje starostka Hana Moudrá.


K předání pomyslného šeku na 20 000,- Kč došlo v rámci programu plesu.


Občanské sdružení Pasant K-centrum pomáhá drogově závislým, poskytuje služby mužům i ženám nad 15 let (do 15 let pouze poradenství a přednášky), problémovým i rekreačním uživatelům drog, rodičům a blízkým osobám. Nabízí bezplatné přednášky a besedy základním, středním i odborným školám. Zařízení je nízkoprahové, poskytované služby by měly minimalizovat zdravotní a sociální rizika spojená s užíváním drog a ovlivňovat životní styl uživatelů drog. Je zachována anonymita klientů. Služby jsou dále přístupné všem klientům, zahrnují poradenství, výměnu injekčního materiálu, testování na hepatitidy, HIV, AIDS, zdravotní ošetření, sociální práci, služby psychologa a psychiatra, asistenční a další doplňkové služby.