Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

Pozvedněte slabé! v České Lípě

Archiv

Sbírka organizovaná Nadací EURONISA vynesla v České Lípě finanční hotovost v celkové výši 48 500,- Kč. Výtěžek byl rozdělen mezi českolipský Dětský domov a Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje – Česká Lípa. Dětský domov tak získal finanční hotovost ve výši 28 900,-Kč. Finanční prostředky budou využity na zajištění projektu, který pomůže dětem začlenit se do společnosti. Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje v České Lípě poté získalo částku 19 600,-Kč. Finanční prostředky zde přispějí na osobní asistence pro seniory a zdravotně postižené občany žijící v České Lípě. S výběrem peněz, který se v České Lípě uskutečnil v červnu a prosinci loňského roku, pomohla v ulicích města jako v loňském roce Obchodní akademie.


„Sbírka „Pozvedněte slabé!“ probíhala v České Lípě již poněkolikáté a já jsem velice ráda, že také Českolipanům není pomoc ostatním lhostejná. Navíc se ukazuje, že místní občané si na tuto sbírku již zvykli, získané finanční prostředky se tak oproti loňskému roku navýšily,“ uvedla starostka České Lípy Hana Moudrá. Rovněž dále přislíbila, že v případě pořádání dalšího ročníku sbírky bude město tuto záslužnou činnost opětovně podporovat, stejně tak jako celou sociální sféru.


Sbírka „Pozvedněte slabé!“ byla zahájena v roce 2003, v letošním roce proběhl již 4. ročník, který se uskutečnil v 16 městech, získaná celková částka je poté 760 000,- Kč a z výtěžku bylo podpořeno 40 neziskových organizací.