Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

Přihlášky do soutěže o nejlepší zeleň v České Lípě jdou do finále

Archiv

V letošním roce proběhne již třináctý ročník této soutěže v oblasti péče o zeleň ve městě. „Cílem soutěže je zapojit co nejširší okruh občanů a kolektivů do dění ve městě a tak neustále zlepšovat vzhled města a okolí. Proto se stejně jako v loňském roce mohou do soutěže připojit přidružené obce, šikovné zahradníky pak mohou přihlásit sousedé, přátelé nebo členové hodnotící komise na základě poznatků z minulých hodnocení,“ uvádí starostka města Česká Lípa Hana Moudrá.


 „Hodnotící komise, kterou tvoří člen komise pro životní prostředí a zastupitel města Česká Lípa, správce městské zeleně a zahradníci firem pečujících o městskou zeleň, bude v letošním roce celkem šestkrát posuzovat jednotlivé technické, estetické a biologické znaky hodnocených objektů,“ upřesňuje Ing. Ivana Bínová, správkyně městské zeleně.


Termíny hodnocení byly stanoveny na 23.4., 28.5., 25.6., 30.7, 3.9 a 1.10., čímž se soutěž rozšířila  o hodnocení jarní a podzimní varianty zeleně. Soutěžící, kteří se v jednotlivých kategoriích umístí na prvních třech příčkách, budou odměněni finanční částkou a zahradnickými potřebami. V kategorii „O nejhezčí balkón, nejkrásnější zahrádku nebo předzahrádku v roce 2007“ je finanční odměna za 1.místo 1.000,-Kč a zahradnické potřeby rovněž v hodnotě 1.000,-Kč. Za 2.místo finanční odměna 800,-Kč a zahradnické potřeby v hodnotě 800,-Kč, za 3.místo poté finanční odměna 600,-Kč a zahradnické potřeby v hodnotě 400,-Kč.


V kategorii „O nejlepší péči o sídlištní zeleň nebo kout zeleně v roce 2006“ jsou odměny vyšší, neboť se jedná o veřejně přístupnou zeleň. Za 1. místo je finanční odměna ve výši 3.000,-Kč a zahradnické potřeby v hodnotě 3.000,-Kč. Za 2. místo finanční odměna 1.600,-Kč a zahradnické potřeby v hodnotě 1.600,-Kč a za 3.místo finanční odměna 1.000,-Kč a zahradnické potřeby v hodnotě 600,-Kč. Také další místa budou oceněna, a to především upomínkovými dary, jako jsou knižní publikace a další věcné dary.


Každý jedinec či kolektiv může podat pouze jeden návrh, objekty musí být přístupné pohledu veřejnosti. Přihlášky poté přijímá Městský úřad Česká Lípa, správa městské zeleně, nám. T.G.Masaryka 1, 470 36 Česká Lípa. Uzávěrka přihlášek je do 13.4.2007. Celkové vyhodnocení soutěže a vyhlášení vítězů proběhne v říjnu letošního roku.