Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

Přípojky na kanalizaci v Dubici

Archiv

„Jedná se o část domovních přípojek vedoucích od kanalizačního řadu na hranici soukromého pozemku. Vybudování těchto veřejných částí přípojek z městského rozpočtu by mělo významně ulehčit vlastníkům jednotlivých nemovitostí napojení na kanalizační řad,“ vysvětluje referentka investic Odboru rozvoje, majetku a investic MěÚ Česká Lípa Šárka Tomášková.


V dané lokalitě již také proběhla zkouška provozuschopnosti kanalizace, kamerová zkouška kontroly potrubí, revize elektroinstalace nebo zkouška provozu čerpací stanice.


„Tato investiční akce by měla přispět ke snížení ekologické zátěže lokality dubického koupaliště a je důležitým krokem města Česká Lípa k řešení likvidace odpadních vod obyvatel v městské části Dubice,“ říká dále místostarosta města Česká Lípa Jan Stejskal.


Nyní je na řadě poslední krok, kdy je třeba veřejné části přípojek převést do majetku jednotlivých vlastníků připojovaných nemovitostí. Noví vlastníci pak budou moci připojit svoje objekty na nově vybudovaný kanalizační řad a likvidovat odpadní vody v souladu s platnou legislativou.


Z výše uvedených důvodů v současné době vyzývá Odbor rozvoje, majetku a investic MěÚ Česká Lípa všechny občany, jichž se převod částí kanalizačních přípojek týká, aby v termínu od 16.4. kontaktovali odbor rozvoje, majetku a investic (pí Tomášková, tel.č. 487881145, e-mail: tomaskova@mucl.cz ) a dohodli individuální termín schůzky k uzavření smlouvy o převodu rozestavěné investice.


„Při osobním jednání spolu s uzavřením smlouvy také obdrží veškeré potřebné doklady a doplňující informace,“ dodává Šárka Tomášková.


Za převod rozestavěné investice bude městem Česká Lípa účtována úhrada na pokrytí administrativních nákladů ve výši 1 000,- Kč. Tuto částku je možné uhradit bezhotovostním převodem nebo platbou v hotovosti v pokladně MěÚ. Podrobnosti k bezhotovostnímu styku budou sděleny občanům při uzavírání smlouvy.