Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

První rozdělení výtěžku z výherních hracích automatů v roce 2007

Archiv

„Rozdělování výtěžku z výherních hracích přístrojů probíhá v České Lípě pravidelně dvakrát do roka,“ připomíná starostka města Česká Lípa Hana Moudrá. „Cílem této podpory se již tradičně stávají oblasti, na které je nezbytné stále přispívat. Jedna se zpravidla o sociální podporu a také finanční výpomoc v oblasti životního prostředí, školství, kultury a sportu,“ doplňuje starostka Hana Moudrá.


Zastupitelé města v prvním kole rozdělili celkem částku 2 937 000,- Kč. Největší částku 400 000,- Kč získala českolipská základní škola na Slovance na zřízení bezbariérové plošiny. Částku ve stejné výši získala TJ DDM, oddíl kanoistiky, na úhradu nákladů spojených s rekonstrukcí loděnice. Vnitrostátnímu veřejnému letišti Česká Lípa byla poskytnuta částka 250 000,- Kč na zakoupení a instalaci čerpací stanice. Dvěma sty tisíci zastupitelé dále podpořili mezinárodní hudební festival Lipa Musica 07, který byl dříve znám pod jménem Festival duchovní hudby.


Další finanční příspěvek, tentokráte ve výši 158 000,- Kč, získala příspěvková organizace Sport Česká Lípa. Organizace použije tuto finanční výpomoc na dělící stěnu, přenosné branky a nábytek. Částku 150 000,- Kč poté v neposlední řadě získalo na svoji činnost poradenské centrum Náš kraj, o.z., Liberec. Zkrátka nepřijdou ani cyklisté, na značení cyklotras byla poukázána částka ve výši 114 000,- Kč.


Poslední z větších částek 100 000,- Kč putovala Židovské obci v Děčíně na opravu místního židovského hřbitova.


Žadatelé, kteří nezískali příspěvek z výherních hracích přístrojů v prvním kole, budou automaticky přesunuti do druhého kola rozdělování výtěžku, které se uskuteční na podzim letošního roku.