Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

šKRPÁL – již potřetí

Archiv

Pro zájemce o protažení těla v krásném slunečném počasí byly připraveny dvě trasy. Ta kratší, dlouhá 5 km, vedla kolem kopce Špičáku a prošlo ji letos celkem 173 zapsaných dětí, maminek a tatínků, často i s kočárky, někdy doprovázených i babičkami či dědy. Mnozí si s sebou vzali i psíky. Cestu si zpříjemňovali plněním různých soutěžních úkolů na mnoha stanovištích. Odměnou jim byla razítka do připravené startovní karty.


Na delší, asi patnáct kilometrů dlouhou trasu, letos vyrazilo 153 zapsaných účastníků. Putování je zavedlo do Modlivého dolu, do Svojkova i do okolí Špičáku. Také na této trase byly připraveny různé soutěžní úkoly. Všichni zapsaní dostali na startu mapku s trasou a tatranku na občerstvení. V cíli pak diplom, keramickou medaili a pití. Také si mohli opéct vuřta.


Počet účastníků se proti loňskému ročníku zvýšil přibližně o 50 osob.


Jaké byly letošní rekordy? Nejmladší účastnicí byla (na kočárku jedoucí) Adéla Dohnalová, narozená 19. března, nejstarší paní Marie Stará (ročník 1937). Nejvzdálenějším účastníkem byl Ondřej Stoček z Ostravy a Jiří Zámiš z Rakouska. Největší nohu měl v letošním ročníku Ivo Šíf – velikost 13,5.


Poděkování patří všem účastníkům, organizátorům a sv. Petrovi za krásné počasí.