Na start novoborského sprintu se místo běžkařů postaví běžci

Verze pro tisk |

Přestože počasí ruší jednu lyžařskou akci za druhou, pořadatelé sprintu O pohár města Nový Bor se rozhodli uspořádat závod za každých podmínek. Letošní druhý ročník se uskuteční jako závod v běhu a lyže mohou účastníci tentokrát nechat doma.

Sprint organizuje SKI Polevsko ve spolupráci s městem Nový Bor za podpory místních sklářských firem Crystalex a Ajeto, které dodají ceny pro závodníky. Běžce čeká zajímavá crossová trať a pro diváky atraktivní podívaná nedaleko centra města.

Závod je určen pro všechny věkové a výkonnostní kategorie. Pro závodníky, kteří nejsou registrování v žádném sportovním svazu či oddíle, je připravena kategorie „neregistrovaní“. Šanci na umístění tak mají i začínající či amatérští běžci. Kromě dětských kategorií je závod určen pro dorostenky, dorostence, ženy, ženy neregistrované, muže, muže neregistrované a veterány. Na start se postaví i nejmladší děti a předškoláci, pro které je připravena zkrácená trať v délce 300 m. Ostatní absolvují okruh v délce 800 m v kombinaci se zpevněným i povrchem a terénem v těsném okolí cyklistického areálu.

Prezence závodníků všech věkových kategorií začíná v prostoru cyklistického areálu od 9 hodin. Malí běžci změří síly a rychlost krátce po poledni. Kvalifikační závod starších žáků, dorostenců a dospělých se poběží již od 11 hodin. Ve 13 hodin je pak na programu semifinále, finále a superfinále. Vyhlášení vítězů a losování tomboly o ceny proběhne po skončení závodu kolem čtrnácté hodiny.

Parkování je pro závodníky vyhrazeno na cyklistickém areálu s vjezdem ze Sloupské ulice. Potřebné zázemí včetně stánku s občerstvením a vyhřívaných stanů bude připraveno v prostoru startu a cíle.

Podrobnosti a propozice najdou zájemci zde.

Časový harmonogram:
9:00 – 10:30 Prezentace dospělí + st. žáci + dorost
9:00 – 11:30 Prezentace děti: předškoláci + ml. žáci
11:00  Kvalifikační závod 800 m (dospělí + dorost + st. žáci)
12:15  Závod dětí 300 m s hromadným startem (předškoláci + ml. žáci)
13:00 Semifinále, finále, superfinále
14:00 Vyhlášení vítězů

Polevští běžkaři v letošní sezóně zatím neuspořádali ani jeden závod na běžkách, přestože v kalendáři se počítalo se čtyřmi závody. Nová technika pořízená v rámci projektu Zažít vrcholy letos zahálí v garáži. Skútry na úpravu tratí vyjely pouze dvakrát. Silvestrovský běh se konal stejně jako sprint s běžeckou variantou. Zrušena tak musela být Polevská lyže i Lužická třicítka. Pokud napadne tolik očekávaný sníh, závody se uskuteční v náhradním termínu. V rámci novoborského masopustu proběhne 15. března na novoborském náměstí Historická lyže v dobovém oblečení i v případě, že sníh již nenapadne.

Mezi další akce SKI Polevsko patří jarní Polevský běh (19. 4.) a legendární Kytlický minitriatlon (9. 8.) nově zařazený do seriálu Lužický horal.

alt
alt
Nahoru