Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

V České Lípě opět proběhne blokové čištění

Archiv

„Celé město Česká Lípa bude od 1.4.2007 na základě výsledků výběrového řízení čistit firma AVE CZ Odpadové hospodářství, s.r.o. Organizační a technické zabezpečení realizace blokového čištění proto zajišťovali pracovníci technického odboru města již ve spolupráci s touto dodavatelskou firmou,“ uvádí místostarosta města Česká Lípa Jan Stejskal.


Společně tak vypracovali harmonogram čištění, na základě kterého budou nejprve na komunikacích umístěny dopravní značky zakazující ve vymezených dnech a lokalitách stání vozidel.


„Při tomto bude pořízena fotodokumentace pro pozdější jednání v případě nerespektování zákazu stání. I přes včasné umístění dopravních značek s týdenním předstihem před dnem čištění se bohužel každoročně stává, že někteří motoristé značky nerespektují, a následně musí být pro plynulý postup úklidových prací překážející vozidla odtažena,“ komentuje dále vedoucí technického odboru Ing. Milan Blecha.


V letošním roce bude navíc při blokovém čištění sídliště Špičák současně provedeno na celém sídlišti vodorovné značení parkovacích míst.


„Upozorňujeme proto motoristy, aby na tomto sídlišti nevjížděli ihned po vyčištění na místa, vyhrazená dopravními značkami pro blokové čištění, ale vyčkali, až bude vodorovné značení dokončeno,“ dodává dále Ing. Milan Blecha.


„Rád bych touto cestou požádal občany o tolerování komplikací v dopravě a o respektování zákazu stání v období jarního čištění komunikací,“ uvádí na závěr místostarosta Jan Stejskal.


Blokové čištění bude probíhat až do konce měsíce května a v tuto dobu bude částečně redukován běžný harmonogram pravidelného letního čištění. Po jeho dokončení, tedy od 1.6.2007, bude čištění standardně pokračovat podle schváleného harmonogramu.