Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

V České Lípě se na školách pracuje také o letošních prázdninách

Archiv

Na Základní škole Pátova se v současné době opravuje systém ústředního topení. Celkové náklady na tuto opravu činí 650.000,- Kč a provádí ji firma TOPAZ CL s.r.o.  Rekonstrukce venkovního schodiště za více jak 130 tisíc korun na Základní škole na sídlišti Špičák byla realizována ještě na konci školního roku. Nyní se na škole opravuje střecha na vstupním traktu. Rekonstrukci za 770 000,- Kč provádí českolipská firma KDK eko IZOL – CZ s.r.o. Velkými opravami prošla také Základní škole Šluknovská, kde byla vyměněna nevyhovující střešní krytina na střechách budov prvního a druhého stupně včetně vstupní haly. Náklady na rekonstrukci si vyžádaly částku 1 446 000,- Kč. Opravu střechy prováděla firma KN STAV s.r.o. Česká Lípa.


„V letošním roce dále kromě běžných oprav, které v době prázdninových měsíců probíhají prakticky na všech českolipských základních a mateřských školách, připravujeme projekt revitalizace sportovišť,“ říká starostka města Česká Lípa Hana Moudrá. „Pro revitalizaci sportovních ploch byly vybrány největší základní školy ve městě. Na nová hřiště se mohou těšit žáci ZŠ Partyzánská, Jižní, Slovanka, Školní,“ vyjmenovává dále místostarosta Jan Stejskal.


Odbor rozvoje města, majetku a investic již vytipoval dvě projekční kanceláře zabývající se projektováním sportovišť, které zpracují projektovou dokumentaci dle předaných podkladů a potřeb uvedených škol. „Finanční prostředky na realizaci revitalizace sportovišť se pokusíme získat z fondů regionálních operačních programů Evropské unie. Podmínkou pro získání těchto dotací s největší pravděpodobností bude mimo jiné zajištění volného přístupu veřejnosti na předmětná hřiště. V praxi to znamená, že tato sportoviště již nebudou sloužit pouze pro potřeby školní výuky, ale budou je moci využívat všechny děti   i v odpoledních hodinách,“ doplňuje dále starostka města Hana Moudrá.


V současné době je již projektově zpracována nultá etapa revitalizace školního hřiště Základní školy Školní a připravuje se výběrové řízení na dodavatele rekonstrukčních prací.


„Rekonstrukcí zde projde sprintérská rovinka se čtyřmi drahami doplněná o doskočiště pro skok do dálky. Jednáme i o možnosti, aby se součástí areálu stalo také umělé kluziště z polymerových desek, která bude mít celoroční využití,“ vyjmenovává na závěr vedoucí investičního oddělení Jolana Nebřenská.