Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

V České Lípě se vracely láhve

Archiv

Šek starostce České Lípy předal ředitel finančního centra - region Ústí nad Labem - Poštovní spořitelny Jan Doubek. Během měsíce března letošního roku proběhl v České Lípě výše uvedený projekt "Města sobě" s motttem "Vraťte nám láhve, pomůžete dobré věci“, který realizovala Poštovní spořitelna.


Projekt byl uskutečněn při příležitosti prvního promítání českého firmu Vratné láhve v České Lípě. Jeho cílem se poté stala výzva pro veřejnost k předání co největšího počtu vratných láhví nebo kuponů za jejich vrácení a podílet se tak na veřejně prospěšném záměru. Celkem se tato akce uskutečnila v 15 městech naší republiky a přispěla k vytvoření českého rekordu nejvíce vratných lahví shromážděných nestandardním způsobem. Vybrané peníze za vrácení lahví Poštovní spořitelna zdvojnásobila a předala dotčenému městu. Česká Lípa tak získala finance ve výši 5 000,- Kč.


A co za ně v České Lípě přibude? „V prvé řadě musím říci, že veškeré projekty zaměřené na širokou veřejnost, mě vždy těší a sami se do nich velice rádi zapojujeme,“ říká starostka města Česká Lípa Hana Moudrá. „V našem městě díky tomuto finančnímu přispění vzniknou nové prostory pro odpočívání v centru města. Naproti nedávno vzniklé autobusové zastávce u obchodních domů v centru města, v areálu před místním Kulturním domem Crystal, tak budou mít místní občané možnost využít nové sezení, lavičky,“ dodává na závěr starostka Hana Moudrá. Město Česká Lípa se na projektu podílelo poskytnutím prostoru pro prezentaci týmu zdarma a rovněž přispělo k mediální podpoře.