Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

V Lípě se blíží uzavírka žádostí o druhá kola grantů

Archiv

Informace zájemci naleznou na webových stránkách města www.mucl.cz, hlavní sekce Město Česká Lípa, Granty města.


Jedním z grantových programů, jehož druhé kolo bylo vyhlášeno, je zaměřeno na sociální oblast. Rada města Česká Lípa schválila Zásady poskytování grantů na činnost v sociální oblasti v roce 2007, jejich mimořádné kolo a také tiskopis žádosti. Tato sféru, na základě usnesení zastupitelstva města, byla z výtěžku výherních hracích přístrojů posílena o částku 200 000,- Kč. Finanční prostředky je zde možné použít na pokrytí aktivit v sociální  a zdravotní oblasti. Termín pro podávání žádostí je stanoven na 24.8. 2007.



Další kolo grantového schéma, které bylo radou města schváleno, se týká podpory životního prostředí. Rada města schválila Zásady poskytování grantů  v oblasti životního prostředí v roce 2007, formuláře žádosti a dále vyúčtování grantu v oblasti životního prostředí v roce 2007 pro druhé kolo grantů. V druhém kole bude rozdělena rovněž částka 200 000,- Kč, tuto výši schválilo na květnovém zasedání zastupitelstvo města z výtěžku výherních hracích automatů. Uzávěrka podání žádostí o tento druh grantu je  stanovena do 3.9.2007. Pro letošní rok 2007 jsou stanoveny tyto okruhy činnosti, které budou projednány přednostně: podpora sběru a třídění odpadu, podpora výsadby a ochrany zeleně v místech se zvýšenou ekologickou zátěží (např. podél komunikací), podpora praktické ekologické výchovy (např. včelařství, sadovnictví, chovatelství) nebo zlepšování životního prostředí v příměstských obcích.


Město Česká Lípa grantovou politikou podporuje oblast školství, kultury, sportu, památkové péče, cestovního ruchu, životního prostřední nebo oblast sociální a  prevence kriminality.