Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Ve stručnosti ze 13. Zastupitelstva města Česká Lípa

Archiv

Zastupitelé schválili vyrovnaný rozpočet v takové podobě, v jaké je možné si jej prostudovat na městských stránkách v kolonce nazvané 3. pracovní verze rozpočtu města Česká Lípa pro rok 2004 - zde. Zastupitelé jej schválili téměř jednohlasně. Proti hlasoval jen zastupitel Schwarzbach - podle vlastního vyjádření mu v tom bránila skutečnost, že v potaz nebyly brány jím navržené změny.


Pro občany jsou velmi aktuální rovněž některé obecně závazné vyhlášky. Předně dochází ke zvýšení poplatků za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území města Česká Lípa. Od nového roku dojde ke zvýšení zmíněných poplatků na 492 korun (za občana). Tuto úpravu prosadil pravicový klub.


Naopak klidní mohou zůstat majitelé psů - poplatek zůstává pro rok 2004 na stejné výši. Navíc - pokud si občan vezme psa z útulku, bude mu poplatek odpuštěn do konce života zvířete.


Na závěr zastupitelstvo jednadvaceti  hlasy schválilo vítěze veřejné soutěže o nejvhodnější návrh na uzavření nájemní smlouvy k souboru nemovitostí tvořících tenisový areál (včetně "tenisové haly").


Podrobnější zpravodajství z průběhu 13. zasedání Zastupitelstva města Česká Lípa přineseme v následujících dnech.