Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

Za třídění odpadů zábavné odpoledne

Archiv

V rámci projektu  Intenzifikace tříděného sběru připravil na 4. června  Liberecký kraj pro vítěze soutěže Zlatá popelnice zábavné odpoledne.
Začíná ve 14 hodin na náměstí Míru, kde bude mimo jiné vystavena a veřejnosti zpřístupněna svozová technika. „Hry a soutěže s odměnami budou tematicky zaměřené na třídění odpadů. Dokonce i překážková dráha bude postavena z kontejnerů na separované odpady,“ podotýká ing. Jitka Kopčáková z odboru správy majetku MěÚ v Novém Boru.  Do soutěže by se měli zapojit i představitelé města hosté z Libereckého kraje.
Náměstek hejtmana Libereckého kraje Radim Zika předá v průběhu odpoledne Novoborským odměnu za to, jak si v soutěži Zlatá popelnice vedou. Děti dostanou dva herní prvky, a to prolézačku a skákacího panáka.


„Zatímco ve třetím čtvrtletí loňského roku představovala výtěžnost separace 40, 53 kilogramů na obyvatele a rok, v následujícím čtvrtletí 34,84 kilogramů a v první čtvrtletí roku letošního už byla 48,81 kilogramů,“ konkretizuje ing. Jitka Kopčáková z odboru správy majetku Městského úřadu v Novém Boru.


Při vyhlášení výsledků soutěže dostali představitelé nejúspěšnějších měst a obcí ocenění předávaná v rámci projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji.